Pressinbjudan: Däckrazzia startar nästa vecka

Nästa vecka startar Däckrazzia på olika platser, i år med fokus på södra Sverige. Syftet är att påminna bilister om sitt ansvar att ha koll på sina däck och informera om varför detta är viktigt. Vid däckrazziorna samlas också statistik in, exempelvis om mönsterdjup, lufttryck och andelen bilar med vinterdäck på sommaren.

Media är välkomna att närvara vid däckrazziorna. I samband med dessa pressvisningar presenteras också resultat om hur bra (eller dåliga) vi är på att hålla koll på våra däck och hur trenderna ser ut sedan Däckrazzia första gången genomfördes i stor skala i Sverige 2005.

Vid däckrazziorna gör Polisen en ordinarie trafikkontroll, där föraren bland annat får visa körkort och genomgå nykterhetsprov. När trafikkontrollen är klar erbjuds föraren att få bilens däck undersökta. Däckkontrollen är frivillig.

Onsdagen den 30 augusti 2017

Torsdagen den 31 augusti 2017

Tisdag den 5 september 2017

Anmälan uppskattas

Anmälan sker till respektive ansvarig för pressvisningen, se tabellen ovan.

Däckrazzia är en samverkan mellan Energimyndigheten, Polisen, VTI, Däckbranschens informationsråd, NTF och Bilprovningen. Däckrazzior genomförs 2017 i Västra Götaland, Gotland och Skåne.

För mer information, kontakta Rickard Cosini, NTF, rickard.cosini@ntf.se, tfn: 070-819 01 50.

Följ Däckrazzia på Facebook