Pressinbjudan: Årets period med däckrazzior startar

De kommande två veckorna genomförs årets däckrazzior. Syftet är att påminna bilister om sitt ansvar att ha koll på sina däck och informera om varför detta är viktigt. Vid däckrazziorna samlas också statistik in, exempelvis om mönsterdjup, lufttryck och andelen bilar med vinterdäck på sommaren.

Vid däckrazziorna gör Polisen en ordinarie trafikkontroll där föraren bland annat får visa körkort och genomgå nykterhetsprov. När trafikkontrollen är klar erbjuds föraren att få bilens däck undersökta. Däckkontrollen är frivillig.

Pressvisningar

Media är välkomna att närvara. I samband med dessa pressvisningar presenteras också resultat om hur bra de medverkande bilisterna är på att hålla koll på sina däck och hur trenderna ser ut sedan Däckrazzia första gången genomfördes i stor skala i Sverige 2005.

Måndagen den 26 augusti 2019

Torsdagen den 29 augusti 2019

Tisdagen den 3 september 2019

Torsdag den 5 september 2018

Anmälan uppskattas

Anmälan sker till respektive ansvarig för pressvisningen, se tabellen ovan.

Däckrazzia är en samverkan mellan Energimyndigheten, Polisen, VTI, Däckbranschens informationsråd, NTF och Bilprovningen. Däckrazzior genomförs 2019 i Västerbotten, Västra Götaland, Skåne och på Gotland. Kompletterande statistik samlas också in vid att antal av Bilprovningens stationer i olika delar av landet.

För mer information, kontakta Rickard Cosini, NTF, rickard.cosini@ntf.se, tfn: 070-819 01 50.

Följ Däckrazzia på Facebook